Plan kuće

 

Predstavljam vam kuću koju želim da sagradim i podeliću sa vama osnovne razloge zašto mi se dopada baš ova kuća.

Pregedala sam mnogo predivnih planova kuća ali ova me je jednostavno nečim privukla. Nakon što sam naišla na ovu kuću poljske projektantske firme HomeKONCEPT više nisam želela da gledam druge kuće. Ova lepotica mi se prvenstveno dopada zbog vrlo jednostavnog i pomalo tradicionalnog oblika i dizajna, a istovremeno izgleda moderno zbog produžene nadstrešnice za automobil i male bočne terase. Kuća ima jednostavan krov, takozvani krov na dve vode. Te dve činjenice, oblik i krovna konstrukcija, su veoma značajan finansijski činilac, jer predstavljaju veliku novčanu uštedu u izgradnji. Pored toga, kuće jednostavnog pravougaonog ili četvrtastog oblika znače i bolje iskorišten prostor, jer nema gubljenja površine.

Ova kuća je prizemnog tipa i to je baš ono što sam želela, ali sam sigurna da je moguće adaptirati krovni deo i u funkcionalno potkrovlje.

Ovim odabirom sam ispunila tri glavna faktora koji su mi bili važni kada sam tražila odgovarajući plan: oblik, krov i spratnost.

Kuća ima 99,80 m2 upotrebne površine, toalet i kupatilo. Po planu ima tri spavaće sobe, jednu veliku i dve manje, medjutim na slikama je prikazana samo velika spavaća soba sa walk-in ormarom. U planu je predvidjen i deo uz kuću pod nadstrešnicom za automobil od oko 30m2. Dnevni boravak, kuhinja i trpezarija su otvorenog tipa, što mi se posebno dopada jer možemo da se družimo tokom dana (kada se okupimo mi smo velika porodica). U kuhinji se krije i mala ostava što se ne vidi na slikama enterijera.

Ovo je originalni plan kuće firme HomeKoncept koji možete pogledati OVDE ako želite da pročitate nešto više baš o ovoj kući. Oni dozvoljavaju da njihov plan adaptirate kako želite, tako da i ja planiram da napravim par izmena u dizajnu kuće, koji će se odnositi najviše na prozore. Prozor tik iza ugaone garniture ću verovatno izbaciti i tu će biti zid. Njihovi detaljni planovi koštaju od oko 400eura na gore, a ovaj plan je 680eura. Plan još uvek nisam kupila jer ću to razmotriti kada krenem u pribavljanje gradjevinske dozvole, pošto zahtev mora da podnese projektantski biro, a ova firma se nalazi u Poljskoj. Kada dodje za vreme to, videćemo.

Pogledajte planove kuća i na ove dve stranice:

https://z500.pl/

https://www.extradom.pl/

Sve slike su preuzete sa sajta HomeKONCEPT  i pripadaju njima

All images are taken from the website HomeKONCEPT and therefore I do not own any of the content.